Hladno stiskano 100 % olje grozdnih pešk

Naše olje je 100% olje grozdnih pešk, naravno, hladno stiskano, nerafinirano, brez dodatkov in nepredelano.
Olje pridobivamo iz LASTNIH grozdnih pešk. Ročno ločimo lupino grozdnih jagod od pešk, le-te posušimo na soncu in dosušimo v sušilnici, da ne vsebujejo vode in na koncu jih ročno očistimo in preberemo. V stiskalnici po postopku hladnega stiskanja (torej brez pregrevanja) iz njih iztisnemo olje, pri tem ohranimo vse pomembne zdravilne sestavine.
Uporablja se lahko v kulinarične namene, kozmetiko in zdravilstvo.

Poglej izdelek v spletni trgovini 👈 klikni

Grozdne peške

Grozdne peške - cele

Peške bi si zaslužile več spoštovanja, saj vsebujejo več zdravilnih sestavin, kot bi si mislili. Grozdne peške vsebujejo zelo visoko koncentracijo vitamina E, flavonoidov, linolske kisline in sestavin, imenovanih procianidini (poznanih tudi pod imenom kondenzirani tanini, piknogenoli in oligomerični proantocianidi).

Ročno ločene peške iz lastnega grozdja

Poglej izdelek v spletni trgovini 👈 klikni

Mlete grozdne peške

Grozdne peške - mlete

Doslej je potrjeno, da so antioksidanti bogati s polifenoli učinkoviti pri oksidativnem stresu, bolezni povezanih z debelostjo, raziskave na laboratorijskih miših pa so pokazali tudi pozitivne učinke pri raku in drugih težkih boleznih. Neverjetno pri tem je, da je največ teh zdravih snovi v koščicah grozdja. Aktivne sestavine grozdnih pešk delujejo kot antioksidanti. Zelo pomemben antioksidant (bioflavonoid), ki ga vsebujejo grozdne peške, je OPC (oligomerni proantocianidni kompleks). Je vodotopni antioksidant, ki se hitro absorbira in raznese po telesu.

Mlete peške iz lastnega grozdja (meljemo sproti)

Poglej izdelek v spletni trgovini 👈 klikni

Moka grozdnih pešk

Moka iz hladno stiskanih pešk

Moka iz grozdnih pešk je 100% naraven izdelek, pridobljen s hladnim stiskanjem pešk našega grozdja. Moka iz grozdnih pešk vsebuje vlaknine, minerale in beljakovine ter antioksidante, zelo pomemben antioksidant (bioflavonoid) je OPC (oligomerni proantocianidni kompleks), pri čemer vsebuje zelo malo maščob in ogljikovih hidratov. Uporablja se za peko kruha, peciv, kruha in palačink, ali kot dodatek jogurtu, skuti, sadnim kašam, juham, ter raznim napitkom. Lahko se uporabi tudi za paniranje, kot nadomestek krušnih drobtin.

Navodila za uporabo: Nadomestite približno 10% -20% konvencionalne moke z moko iz grozdnih pešk in doživite nekoliko bolj slasten okus. Ker ima dobre lastnosti vezave tekočin, po potrebi prilagodite količino tekočine v receptu.

Poglej izdelek v spletni trgovini 👈 klikni

Olje grozdnjih pesk

Za nego ustnic - olje grozdnih pešk v priročni embalaži kot roll-on

Poglej izdelek v spletni trgovini 👈 klikni

Moka grozdnih pešk

Olje v stekleni embalaži

Olje v stekleni embalaži (30 ml), primerni za kozmetiko:
- z razpršilko (pumpica)
Poglej izdelek v spletni trgovini 👈 klikni

Katere tegobe pomagajo zdraviti grozdne peške?


Zelo pomemben antioksidant (bioflavonoid), ki ga vsebujejo grozdne peške, je OPC (oligomerni proantocianidni kompleks). Je vodotopni antioksidant, ki se hitro absorbira in raznese po telesu. OPC se uporablja:

 • kot prehransko dopolnilo, njegove antioksidativne zmogljivosti 20-krat večje kot vitamin C in 50-krat večje kot vitamin E,
 • za počasnejši napredek simptomov in bolečine pri boleznih, kot so krčne žile, sladkorna bolezen in multipla skleroza,
 • pomaga pri znakih staranja, poveča pretok in cirkulacijo krvi (čisti kri), pri boju proti stresu in utrujenosti
 • pomaga bolnikom z motnjo pozornosti, hiperaktivnost žrtvam kapi.


VISOK HOLESTEROL

Nove študije so pokazale, da se je pri kadilcih, ki so štiri tedne dvakrat dnevno jemali 72 mg ekstrakta grozdnih pešk, znižalo tveganje za pojavljanje slabega holesterola in bolezni srca ter ožilja.

VISOK KRVNI TLAK

Antioksidanti varujejo žile pred poškodbami, ki lahko dodatno obremenijo srce, grozdne peške pa so dober vir antioksidantov. Pri preizkusih na živalih je bilo vidno znatno zmanjšanje krvnega tlaka, učinek na ljudi pa morajo še potrditi. Pri prvih študijah (na treh bolnikih s pankreatitisom oz. vnetjem trebušne slinavke) je ekstrakt grozdnih pešk bistveno zmanjšal pogostost in jakost bolečin v trebuhu.

RAK

Laboratorijske študije so pokazale, da ekstrakt grozdnih pešk preprečuje razvoj raka na dojki, želodcu, debelem črevesju, prostati in pljučih ter kožnega raka. Ugotovili so tudi, da ekstrakt pomaga obnavljati, od kemoterapije, poškodovane celice jeter. Nastanek raka ravno tako zavirajo antioksidanti, ki jih je tu v obilju. (Vir: http://lifestyle.enaa.com)

DRUGE TEGOBE

Grozdne peške imajo učinek tudi na nekatere druge težave, bolezni, povezane s cirkulacijo. Služijo lahko tudi za uravnavanje krvnega sladkorja ter odpravljanje slabljenja vida zaradi starosti (očesni pritisk, rumena pega, ..) Izboljševati pomaga tudi nočni vid in fotofobijo oz. občutljivost na svetlobo. Poleg tega pa je učinkovit tudi za blaženje različnih alergij in astme.

Imate vprašanje? Pišite nam!

Je olje grozdnih pešk res ključ do zdravja?


Naše olje je 100% olje grozdnih pešk, naravno, hladno stiskano, nerafinirano, brez dodatkov in nepredelano. Olje pridobivamo iz LASTNIH grozdnih pešk. Lahko se uporablja tako v kulinariki, kozmetiki in zdravilstvu.


ZUNANJA UPORABA (KOZMETIKA)

Olje se uporablja za pomoč pri popravilu kože, saj ima rahlo adstrigentno in antiseptične lastnosti.

 • primerno za telo in obraz, odlično je tudi za nego kože okoli oči,
 • za nego poškodovane kože, saj naj bi delovalo regenerativno,
 • moški ga obožujejo kot nego kože po britju,
 • kožo mehča ter vrača sijaj in je ne pušča mastne, je hitro vpojno,
 • zmanjšuje strije,
 • ne pušča mastnih madeže, je primerno za masažo,
 • po uporabi je koža nahranjena, gladka, svilnata, prožna in mehka. Zaradi sestavin grozdnih pešk deluje antioksidativno, kožo pomlajuje in zavira procese staranja.
 • Nega obraza: nanese se manjšo količino olja na očiščeno kožo obraza.
 • Britje: nanesite na umito kožo in vmasirajte, nato obrijte dlake z britvico.
 • Nega telesa: olje lahko nanesete še na vlažno kožo in dobro vtrite. Za masažo lahko olju dodate nekaj kapljic eteričnega olja.

NOTRANJA UPORABA (ZA KULINARIKO)

 • Je hitro prebavljivo olje in ne vsebuje holesterolov zato je primerno za dietno prehrano. Prevladuje tudi mnenje, da zvišuje dober (HDL) in znižuje slab (LDL) holesterol.
 • Primerno je tako zakuhanje pri visokih temperaturah kot za pečenje (dimno točko ima pri 200°C), žal s tem uničujemo tudi njegovo zdravilno esenco hladnega stiskanja. Zato priporočamo uporabo olja grozdnih pešk predvsem v hladni kuhinji, kot začimbo k že pripravljenim mesnim in zelenjavnim jedem ali pa solatam, mlečnim jedem ipd.
 • Priporočljiva je uporaba 3 x dnevno čajno žličko.

Imate vprašanje? Pišite nam!